Prečo je lepšia Bešeňová ako kúpanie v prírode?

V horúcich letných dňoch mnohých z nás láka sa osviežiť v akejkoľvek vodnej ploche, ktorú vidíme. No nie každé jazero či rieka je pre človeka bezpečná. Z hygienického a bezpečnostného hľadiska sú preto oveľa vhodnejšou voľbou kúpaliská či aquaparky, kde patrí aj Bešeňová. Tu je hneď niekoľko konkrétnych dôvodov


Teplota vody

Teplota vody v prírode sa môže na rôznych miestach meniť a nie je tak prísne sledovaná ako v Bešeňovej. Môžete sa tešiť na rodinný výlet k vode, no ak je voda chladná, riskujete tak prechladnutie rôznych častí tela, čo môže viesť aj k vážnejším zdravotným problémom. Takisto kŕče, ktoré sú rýchlou obrannou reakciou proti chladnej vode, vedia zaskočiť aj skúsených plavcov a je potrebné okamžite plávať na breh. V Bešeňovej však teplotu vody sledujeme a tak je celoročne vhodná na plávanie.


Zloženie vody

Pokiaľ sa nejedná o väčšiu vodnú plochu, ako sú napr. vodné nádrže, tak zloženie vody v prírode ani nevieme. Často krát sa tam nachádzajú premnožené mikroorganizmy, ktoré môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. V aquaparku Bešeňová vám ponúkame geotermálnu vodu, ktorá svojim zložením priaznivo pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo a pomáha pri liečení urologických problémov.


Bezpečnosť

V neznámych prírodných vodách skoro nikdy nevieme, čo nás čaká pod pokojnou hladinou. Problém spočíva v nevyspytateľných vodných prúdoch či víroch, ktoré sú zradné aj pre ľudí s dobrými plaveckými schopnosťami. V Bešeňovej sa takýchto vecí vôbec nemusíte báť, jediné víry sú tie, ktoré vás budú masírovať alebo zabávať vaše deti.


Počasie

Vieme, že počas jedného dňa sa počasie dokáže aj niekoľko krát zmeniť. To kúpanie v prírode dokáže poriadne sťažiť a znepríjemniť. V Bešeňovej máme pre vás celoročné bazény, kde sa môžete kúpať za každého počasia aj ročného obdobia, a vždy sa budete cítiť ako na dovolenke.


Program pre každého

Pri kúpaní v prírode je náročné vymyslieť program pre celú rodinu. Starší chcú pokojne plávať, no deti zas vystrájať. Je ťažké uspokojiť každého, no v Bešeňovej si príde na svoje každý jeden. Pre deti máme kopu šmýkačiek, toboganov, Zookontakt, detský svet a dozerať môžu na nich naši animátori, zatiaľ čo rodičia môžu relaxovať v našom saunovom svete alebo v letných bazénoch. Výber je na vás!



Aktuálne informácie, obmedzenia a odstávky nájdete tu.

viac info